Kategoriarkiv: Reumatikervarlden podd

Nyheter, möten med människor, tävlingar, skratt och allvar – det här är radio om livet som frisk och livet som sjuk. Reumatikervärlden podd är radio för alla som vet vad en reumatisk sjukdom kan betyda. Om vardag och kampen för att leva så bra som möjligt, efter de egna förutsättningarna. Redaktionen diskuterar mat, sex, träning och läkemedel – hör gärna av dig till Maja Aase och Fredrik Hed med dina tankar och idéer: redaktion@reumatikervarlden.se

Reumatikervärlden podd – Kärlek, permobiler och en underbar lillasyster

Kärlek, permobiler och en underbar lillasyster. I Reumatikervärldens oktoberpodd pratar Mats Griph om varför familjen och anhöriga är så viktiga för att klara av livet med flera reumatiska sjukdomar. EU-parlamentarikern Anna Hedh hyllar hjälpmedlet permobilen och Johanna Berglind, som har systemisk skleros, får tårar i ögonen när hon tänker på sin lillasyster.
Dessutom är det dags för hårda tag mot allt sittande. Reumatikerförbundets träningsbloggare Elin Löfberg tvekar inte – det är vår tids nya farsot.

Välkommen att lyssna!

Reumatikervärlden podd – Sex, värktabletter och duschkrämer

I Reumatikervärldens första podd i höst pratar AnnKatrin Noreliusson om sexproblemen som en följd av den reumatiska sjukdomen Sjögrens syndrom.
Fina priser i podd-tävlingen, ta chansen att vara med och tävla om tre dusch-kit.
Apotek Hjärtats chefsapotekare Annika Svedberg reder också ut begreppen kring receptfria värktabletter: Vilka är bra mot vad?
God lyssning önskar redaktionen!